Social Icons

Monday, July 16, 2012

the making of tart teratai

assalamuaikum......minggu lepas saya dh start buat inti jem nenas untuk tempahan biskut tart teratai.
tahun ni x buat tart gulung,sbb dh biasa sgt dgn tart gulung,kalau gi beraya kat rumah org,tart gulung ni mcm biskut yang wajib ada dalam balang2 raya..hehhe...kita cuba kelainan sikit,inti tetap sama,jem nenas buatan sendiri.rasanya lagi puashati dapat buat sendiri jem nenas,walaupun proses pembuatan nya agak rumit,almaklumlah,nak kna beli nenas,buang kulit bagai,then parut plak...proses memasak juga memakan masa yang agak lama....TAPI yang penting sekali rasanya lebih sedap dan enak dari yg kita beli kat pasaraya.
inti jem nenas buatan sendiri juga lebih tahan lama,jika dimpan didalam peti..yg penting mmg x der bahan pengawet.




kepada yang berminat nak try tart teratai ,boleh cepat2 hubungi kak imah (0133701322)untuk buat tempahan.x lama lagi tempahan biskut tart teratai ni akan ditutup..almaklumla,saya sorang jer yang buat,semua ni...kang bnyak2 x menang tangan pulak.
harga pulak,murah giler..cuma rm23 jer sebekas ni ada 45 biji.
pada yg luar kawasan selangor,kak imah menggunakan khidmat penghantaran pos laju.cuma bayar kos pos sahaja.untuk packing semestinya akan diwrap dgn buble air plastik ,dan sticker fragile akan diletak diluar kotak.insyalah selamat...klu pecah atau retak sikit2 tu biasalah kan..

No comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates